Bildupphovsrätt söker VD

Bildupphovsrätt i Sverige ek. för. är en icke vinstdrivande organisation som verkar inom området upphovsrätt för bildskapare. Bildupphovsrätt representerar fler än 9 000 direktanslutna bildskapare i Sverige samt ett flertal medlemsorganisationer inom bildområdet. Vi omsätter drygt 100 miljoner kronor och har 14 anställda på vårt kansli på Södermalm. Då vår nuvarande VD går i pension i september söker vi en ny ledare som kan ta verksamheten vidare. 

 

Som VD blir ditt huvudsakliga ansvar att leda Bildupphovsrätts dagliga verksamhet samt den långsiktiga utvecklingen av organisationen med syfte att utbetalningarna till upphovspersoner ökar. 

 

Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar bland annat att förvalta och utveckla befintliga licensmarknader genom förhandlingar med samarbetspartners och bildanvändare. VD företräder också rättsinnehavarna i offentliga sammanhang samt medverkar i svenska och internationella nätverk inom rättighetsförvaltning och lagstiftning. 

 

Vi söker dig som har framgångsrik erfarenhet av att leda och utveckla kvalificerad personal samt: 

  • stor erfarenhet av förhandlingar och god analytisk förmåga 
  • intresse för upphovsrätt och kulturfrågor 
  • erfarenhet av ekonomiskt ansvar planering och uppföljning   
  • god administrativ förmåga och erfarenhet av juridiska frågeställningar. 

 

Erfarenhet från Bildupphovsrätts verksamhetsfält kulturfrågor och politik är inget krav men liksom erfarenhet av föreningsliv och att verka inom en medlemsorganisation är det meriterande. 

 

För att lyckas i jobbet som vd måste du vara en inkluderande och trygg ledare med förståelse för vad samverkan i föreningsform kräver av lyhördhet initiativförmåga och god kommunikation. Du måste också ha förmågan att kombinera ett förvaltande arbete med ett visionärt och utvecklande angreppssätt. 

 

Frågor besvaras av chefsrekryterare Helena Norder Search Alliance som är vår partner i denna rekrytering. Du når Helena på telefon +46 (0)70 668 99 50 eller e-post

 

Din ansökan vill vi ha senast 2020-01-20 till