BUS blir Bildupphovsrätt i Sverige

En fusionen mellan BUS och Bildupphovsrätt i Sverige genomfördes per den 1 juli. Samtidigt gjordes en stadgeändring och en namnändring av BUS till Bildupphovsrätt i Sverige.

 

Bildupphovsrätt kan nu licensiera användare som har behov av att använda alla typer av bilder samtidigt som vi fortsätter att företräda våra individmedlemmar i reproduktionsärenden av olika slag.

 

I samband med fusionen lanserar vi en ny hemsida. Bildanvändare kan nu använda hemsidan för att rapportera och även skaffa information om de vi företräder om priser och om våra avtal. Man ska kunna rapportera verksanvändning och sköta sina kontakter med BUS på den plats och vid den tid som passar en själv bäst.

 

Som upphovsperson söker du IV individuell visningsersättning och IR individuell reprografiersättning genom hemsidan. Du kommer också att kunna använda den för att nominera till ombud och rösta i valet till ombud. Senare ska du kunna redigera dina personliga uppgifter och efterhand kommer vi att göra hemsidan till den centrala kommunikationskanalen mellan dig och Bildupphovsrätt. Du ska kunna göra det mesta när du själv vill och när du har tid. 

 

Vår ambition med hemsidan är att den ska vara lätt att hitta på och att du använder den när vill ha kontakt med Bildupphovsrätt när du vill rapportera verk och ge oss information. 

 

Vi tar gärna emot synpunkter på vad som kan göras bättre eller annorlunda via mats.lindberg [at] bildupphovsratt.se.