Hans Arnolds skivomslag till Abba Greatest hits

Hans Arnolds omslag blir vägg

Bildupphovsrätt utfärdar dagligen alla möjliga typer av tillstånd och licenser så att personer som vill använda bilder i sin verksamhet har rättigheterna på plats inför bildanvändningen. Tillståndet innebär att man som användare betalar en avgift så att upphovspersonen kan få betalt. I vissa fall innebär det också att det finns ett särskilt okej från rättighetshavaren att verket används på just det sättet. 

 

Vi passade på att ställa ett par frågor till en av kunderna som hört av sig nyligen, Moa Söder som är Marketing Coordinator på Pop House Stockholm (som bl a driver ABBA the museum). 

 

   Foto: Privat

 

Hej Moa! 

 

Du har varit i kontakt med vårt licensieringsteam. Vems verk är det ni sökt tillstånd att använda och vad ska ni göra med bilden?

- Vi vill använda Hans Arnolds omslag till ABBAs Greatest Hits. Inför vår höstlovs-kampanj byter vi ut en stor fotovägg vi har utanför entrén till ABBA The Museum där man kan sticka in huvudet i väggen och ta en bild när man ”är” ABBA. Under höstlovet och november månad kommer fotoväggen istället ha Hans Arnolds motiv.

 
Hur gick ni till väga för att genomföra idén? 

- Vi har använt bilden vid ett tidigare tillfälle och kände därför redan till att vi skulle kontakta Bildupphovsrätt, men vi har inte tidigare använt bilden på det här sättet. 
 

Hur lång tid tog det att få ett okej? 

- Det gick ganska snabbt att få tillstånd att använda bilden. Vi blev väldigt glada när rättighetshavarna godkände att vi fick använda bilden även för detta ändamål. Fotoväggen är väl synlig ute på Djurgården och kommer att ses av alla besökare som passerar under höstlovsveckan. 

 
Verket/fotoväggen kommer att finnas på plats när höstlovet börjar den 30 oktober. 

 

Klicka på bilden nedan för att komma till Pop House Stockholm. 

 

2017-09-28