Hej Edmon Khalil! Ny medlem i Bildupphovsrätt

Du är ny medlem i Bildupphovsrätt. Varför gick du med?

Det var en fråga jag fick från Huddinge Konstnärsklubbs Vänner. Frågan ställdes till mig eftersom HKK Vänner skulle teckna ett avtal med Bildupphovsrätt. Jag läste på om Bildupphovsrätt och nu är jag medlem. 

 

Hur kommer det sig att du valt att arbeta som konstnär?

Det kändes naturligt för mig att bli konstnär, det handlar inte alltid om ett val i den meningen. Jag började skapa redan i min barndom. Examen tog jag 1999 från konsthögskolan vid Sudan universitet och sedan dess har jag fortsatt fördjupa min erfarenhet. 

 

Vad har du på gång just nu?

Just nu jobbar jag med två separatutställningar som kommer att äga rum i februari 2017. Den första utställningen innehåller installationer, teckningar med mera på galleri Flygeln vid Fullersta gård och den andra utställningen är i Huddinge Konstnärsklubbs galleri. I HKK galleri kommer jag att visa installation av videokonst. Bägge utställningarna öppnar samma dag så jag det är vad jag koncentrerar mig på just nu. 

 

På vilket sätt är upphovsrätt viktig för dig och din situation? 

Jag behöver skydda mina konstverk och rättigheter eftersom min konst används av alla möjliga aktörer, särskilt digitalt. Någon form av upphovsrätt är viktigt, min konst visas både nationellt och internationellt.

 

Är du med i någon yrkesorganisation också? 

Ja. 

 

Hitta medlemsorganisationer 

Läs mer om Edmon här