Hej Hanna Lundgren Herder! Ny medlem i Bildupphovsrätt

Vad har du för yrke och hur kommer det sig att du började med det?

Jag arbetar som konstnär och bildpedagog. Jag har alltid gillat, och behövt, skapa på olika sätt. Efter gymnasiet gick jag därför på flera olika eftergymnasiala konstskolor för att lära mig så mycket som möjligt om olika tekniker och för att öva, öva, öva! Efter det gick jag på Konstfack och tog en Magisterexamen i bildpedagogik. Där upptäckte jag också hur mycket jag kan lära mig genom att lära andra! Samt mycket om konst- och bildteori. 

 

När jag idag skapar min egen konst, främst inom måleri, tycker jag det är lika roligt att jobba med själva hantverket som att tänka på mina bilders budskap. Vad gäller idéerna tilltalas jag mycket av olika typer av gatukonst som ofta är ganska direkt, underfundig och rolig i sitt tilltal. Vad gäller det måleriska inspireras och fascineras jag mycket av gamla klassiker som till exempel John Singer Sargent, Henri de Toulouse Lautrec och Alexander Roslin. 
 

Varför gick du med i Bildupphovsrätt?

Det var en av de gallerister jag arbetar med som tipsade mig efter att han sålt några av mina målningar till offentlig verksamhet. Sen är det ju också väldigt bra att kunna få råd och tips kring bildrättigheter och ersättningar!

 

 

Vad har du på gång just nu?

Det jag har inplanerat än så länge är att tillsammans med ett galleri vara med på Samtidskonstutställningen på Antikmässan i vinter. Så jag målar på för fullt! 
 

Läs mer om Hanna här.