Information om vidaresändnings-ersättning

Gäller dig som jobbat på uppdrag av SVT, UR och TV4 på program som vidaresänts under perioden 1 januari till 31 december 2017

Som vi tidigare informerat om tog Bildupphovsrätt i somras över vidaresändnings-ersättningen (”kabel-ersättningen”) från Copyswede. För vi ska kunna göra fördelningen så bra och rättvist som möjligt flyttar vi fram sista anmälningsdatum till 15 november i år.

Sista dag för anmälan är alltså 15 november 2019.

Vem berörs?
Fotografer, bild- och formkonstnärer, illustratörer och animatörer som verkar inom områden som företräds av förbund såsom Svenska Tecknare, Konstnärernas Riksorganisation, Svenska Fotografers Förbund och Journalistförbundet (bilddelen). Även icke-medlemmar har rätt till ersättning.

En förutsättning för att du som upphovsman/utövande konstnär ska ha rätt till vidaresändnings-ersättning är att du inte överlåtit dina rättigheter i ditt engagemangskontrakt till produktions- eller tv-bolaget.

Kontakt:
Har du frågor eller vill veta mer om detta så kontakta oss på Bildupphovsrätt: tv [snabel-a] bildupphovsratt.se eller 08-545 533 80 (telefontid vardagar 09:00-12:00).

För att vi ska kunna fördela ersättning till dig behöver Bildupphovsrätt behandla dina personuppgifter. All behandling av personuppgifter sker i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). En detaljerad förteckning över hur dina personuppgifter behandlas och för vilket ändamål finns att läsa i sin helhet i vår integritetspolicy.

Fyll i formuläret nedan. Fälten märkta med * är obligatoriska fält.

ÅÅÅÅ-MM-DD-XXXX
konstverk, fotografi, teckning, brukskonst, animation, konsthantverk, annat
Filer måste vara mindre än 2 MB.
Tillåtna filtyper: gif jpg jpeg png bmp eps tif pict psd txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml.