Ledig tjänst: Vi söker erfaren kommunikatör

Bildupphovsrätt är en förening som har som mål att främja bildskapares ekonomiska och upphovsrättsliga intressen. Vi företräder över 100 000 bild- och formkonstnärer, illustratörer, fotografer, designers och andra upphovspersoner till bild och form i hela världen. 

 

Bildupphovsrätt drivs utan vinstintresse. Vi samlar in ersättning för upphovspersonernas räkning när deras verk används i olika sammanhang. Våra licenser till bildanvändare möjliggör att det varje år går tillbaka cirka 80 miljoner kronor till de som arbetar med att skapa verken. Pengar som möjliggör att ny konst kan skapas.

 

 

Om rollen 

 

Vi söker nu en erfaren kommunikatör till Bildupphovsrätt. Som kommunikatör ansvarar du för strategisk planering, praktiskt genomförande och utvärdering av kommunikationsinsatser. Den kommunikation du skapar ska hjälpa Bildupphovsrätt att nå verksamhetsmålen samtidigt som varumärket stärks. Tjänsten är i första hand inriktad mot att utveckla och driva kommunikation med medlemmar (bildskapare) och med kunder (bildanvändare) men ställer krav på bred kompetens inom kommunikation och varumärkesarbete.

 

Exempel på arbetsuppgifter: 

 

Analysera kommunikationsbehov, föreslå kommunikationsstrategier samt genomföra och följa upp kommunikationsinsatser.
 

Skapa innehåll löpande till webbplats, trycksaker och digitala utskick.
 

Stödja ledning och kollegor i kommunikativa frågor.
 

Ansvara för Bildupphovsrätts närvaro i sociala medier.
 

 

Kvalifikationer

 

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av arbete med kommunikation i olika former. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och behärska digitala publiceringsverktyg. För att trivas i rollen är det viktigt att du kan jobba självständigt samtidigt är det en fördel att du är nyfiken och tar egna initiativ till samarbeten både internt och i Bildupphovsrätts närvärld. Erfarenhet från intresseorganisation och av kriskommunikation är meriterande.

 

 

Anställningsform

 

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde snarast.

 

 

Om arbetsplatsen

 

På Bildupphovsrätt arbetar 10 personer. Kontoret ligger i trevliga lokaler på Hornsgatan 103 i Stockholm. Bildupphovsrätt har kollektivavtal med Unionen.

 

Senast den 23 april vill vi ha din ansökan skickad till skriv "Erfaren kommunikatör" i ämnesraden. 

 

Frågor besvaras av VD Mats Lindberg på tel 08-5455 3382  

 

2018-04-05