Fem kommuner, tre konstföreningar och ett museum har tecknat bildlicensavtal

Vi välkomnar flera nya kommuner föreningar och museum som under hösten valt att teckna något av våra bildlicensavtal. Några av dessa är redan befintliga kunder som valt att utöka sin licens för att kunna digitalisera och tillgängliggöra konstsamlingar. 

 

- Vi är glada att fler och fler ser fördelarna med en generell bildlicens. På så sätt kan vi tillsammans se till att tillgängligheten för konsten ökar samtidigt som bildskaparna får betalt för sitt arbete säger Erik Forslund förhandlingschef på Bildupphovsrätt.

 

Uppsala kommun Kalmar Kommun Ystad kommun Söderköpings kommun Vadstena kommun Kramfors konstförening Finspångs konstförening Barnbokbildernas vänner och Östergötlands museum. Välkomna!

 

2017-10-27

 

Så här fungerar bildlicensavtal

För dig som använder bilder regelbundet är det enkelt och förmånligt att teckna ett avtal med Bildupphovsrätt. Med ett avtal betalar du en fast summa per år och slipper därmed söka tillstånd och betala för varje enskild bild du vill använda dig av. Du får istället en licens att använda för att kunna publicera nästan obegränsat med bilder under ett år till ett lågt pris. Vi ser till att bildrättigheterna är på plats och att upphovspersonerna får den ersättning de har rätt till. Läs mer om bildlicenser