Fyra kommuner och två konstföreningar har valt bildlicensavtal

Vi välkomnar flera nya avtalskunder! Falu kommun, Forshaga kommun, Göteborgs stads kulturförvaltning, Tierps kommun, Luleå konstförening och Huddinge konstnärsklubbs vänner har alla nyligen tecknat Bildupphovsrätts bildlicensavtal. De kan därmed visa konst av Bildupphovsrätts medlemmar i sina kommunikationskanaler eller komma igång med att digitalisera sina samlingar. 
  
- Göteborgs Stads kulturförvaltning har genom kulturprogrammet som antogs våren 2014 formulerat en konstpolitik som bland annat ska skapa goda och hållbara villkor för konsten och konstnärerna. Att teckna avtal är i enlighet med stadens riktlinjer säger Jan Dahlqvist, kulturförvaltningen Göteborgs stad.  
 

- Avtalet gör det enklare att följa lagen om upphovsrätt. Louise Magnusson, kultursekreterare i Tierps kommun. 

 

Så här fungerar bildlicensavtal

För dig som använder bilder regelbundet är det enkelt och förmånligt att teckna ett avtal med Bildupphovsrätt. Med ett avtal betalar du en fast summa per år och slipper därmed söka tillstånd och betala för varje enskild bild du vill använda dig av. Du får istället en licens att använda för att kunna publicera nästan obegränsat med bilder under ett år till ett lågt pris. Vi ser till att bildrättigheterna är på plats och att upphovspersonerna får den ersättning de har rätt till. Läs mer om bildlicenser 

 

2017-04-12