Nu kan du söka ersättning för SVT öppet arkiv

Sagostunden, Björnes Magasin eller På spåret?

 

Om ditt verk har synts i något program som funnits tillgängligt på SVT Öppet arkiv under 2015, 2016 och 2017 kan du ha pengar att hämta. 

 

Nu har du möjlighet att söka ersättning för verk som visats i SVTs öppet arkiv. Din illustration, ditt fotografi eller konstverk ska ha synts i något av de program som fanns tillgängligt i arkivet under åren 2015 till 2017. För att få del av utbetalningen behöver du själv registrera de verk du vill ha ersättning för. 

 

Så här söker du ersättningen

http://www.bildupphovsratt.se/svt-oppet-arkiv hittar du en programlista för 2015, en för 2016 och en för 2017. Gå igenom listorna. Om ett eller flera av dina verk finns med i något av de listade programmen kan du anmäla detta via formuläret som finns på samma sida. 

 

Var kommer pengarna från?

Öppet arkiv är en webbtjänst från SVT där de tillgängliggör äldre egenproducerade program. Verksamheten har reglerats i ett avtal mellan SVT och upphovsrättsorganisationen Copyswede. Bildupphovsrätt är medlem i Copyswede och har drivit på för att bildupphovspersonernas prestationer nu ska ersättas. Eftersom det rör sig om äldre produktioner är kunskapen om medverkande och innehåll per enskilda program bristande. Vi måste därför be medverkande upphovspersoner att själva registrera sina verk så att vi kan fördela ersättningen. 

 

Registrera dina verk senast den 31 juli 2019.