Tio nya bildlicensavtal tecknade

Vi välkomnar flera nya avtalskunder! Det är Skövde allmänna konstförening, Österhaninge konstförening, Västerås konstförening, Lidköpings konstförening, Konst i kubik, DSV Road AB, Tibro kommun, Region Gotland och Örebro länsmuseum som har tecknat ett eller flera bildlicensavtal med Bildupphovsrätt. De kan därmed visa konst av Bildupphovsrätts medlemmar i sina kommunikationskanaler eller komma igång med att digitalisera sina samlingar. 

  
- Vi är glada att dessa bildanvändare sett fördelarna med en generell bildlicens och valt att teckna avtal med oss. Tillsammans ser vi till att tillgängligheten för konsten ökar samtidigt som bildskaparna får betalt för sitt arbete säger Erik Forslund, förhandlingschef på Bildupphovsrätt.

 

Så här fungerar bildlicensavtal

För dig som använder bilder regelbundet är det enkelt och förmånligt att teckna ett avtal med Bildupphovsrätt. Med ett avtal betalar du en fast summa per år och slipper därmed söka tillstånd och betala för varje enskild bild du vill använda dig av. Du får istället en licens att använda för att kunna publicera nästan obegränsat med bilder under ett år till ett lågt pris. Vi ser till att bildrättigheterna är på plats och att upphovspersonerna får den ersättning de har rätt till. Läs mer om bildlicenser 
 

2017-05-12