Nu blir 8 kommuner, 4 landsting och 2 museer mer visuella

I januari månad har vi tecknat hela 14 nya årslicenser med kommuner, museer och landsting. De kan nu gå vidare med att digitalisera sina samlingar eller publicera andra skyddade bilder i sina kommunikationskanaler.  

 

Välkommen säger vi till Mjölby kommun, Södertälje kommun, Stenungsunds kommun, Sölvesborgs kommun, Landstinget i Kalmar län, Region Jönköpings län, Region Östergötland samt Västerbottens museum och Skissernas museum. 

 

 - Många är i färd med att utveckla olika app- eller webblösningar för sina konstsamlingar och tycker att det finns fördelar med att ha en generell årslicens för bildanvändningen. Vi är så klart glada för att konsten görs mer tillgänglig och att bildskaparna kan få betalt på det här sättet säger Anna-Carin Mörner, kundansvarig på Bildupphovsrätt.  

 

 

Vad är årslicens? 

För dig som använder bilder regelbundet är det enkelt och förmånligt att teckna ett avtal med Bildupphovsrätt. Med ett avtal betalar du en fast summa per år och slipper därmed söka tillstånd och betala för varje enskild bild du vill använda dig av. Du får istället en licens att använda bilder av Bildupphovsrätts medlemmar till ett lågt pris året runt. Vi ser till att bildrättigheterna är på plats och att upphovspersonerna får den ersättning de har rätt till. Läs mer om våra bildlicensavtal här

 

 

2018-02-05