Kontakta oss

Bildupphovsrätt i Sverige
Hornsgatan 103 117 28 Stockholm
Tel 08-545 533 80
E-post: bildupphovsratt [at] bildupphovsratt.se
Telefontid vardagar 09.00 – 12.00.

Vi är en liten icke-vinstdrivande organisation och har som sådan endast möjlighet att besvara frågor från medlemmar och personer vill använda våra medlemmars verk samt frågor som rör de ersättningar som vi administrerar.

Journalister: ring pressansvarig på 0727-05 33 95.
För senaste pressmeddelanden etc se fliken Aktuellt i menyn

Är det vi som ska svara på din fråga upphovsrätt?
Vänd dig till Bildupphovsrätt i reproduktionsfrågor där användaren inte är din uppdragsgivare och där det inte heller finns något annat avtal skrivet.
Upphovsrättsfrågor från uppdrag eller anställningar besvaras och hanteras av yrkesorganisationerna. Det gäller också alla frågor som handlar om den ideella rätten alltså namnangivelse och förbud mot kränkande användning. Även ändringar av verket vid till exempel restaurering är en fråga för yrkesorganisationerna.

Läs mer om rutiner för klagomål

För att kunna fullgöra vårt avtal med dig behöver Bildupphovsrätt behandla dina personuppgifter. All behandling av personuppgifter sker i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). En detaljerad förteckning över hur dina personuppgifter behandlas och för vilket ändamål finns att läsa i sin helhet i vår integritetspolicy.

Ansvarig utgivare för www.bildupphovsratt.se är Mats Lindberg.

All personal har en e-post-adress som följer mönstret fornamn.efternamn [at] bildupphovsratt.se